Cursusleider

drs. André Doesburg, psycholoog, heeft 39 jaar ervaring in het geven van communicatietrainingen.Waar en wanneer?

Eéndaagse training, in Utrecht, zaterdag
11 november 2023 van 10.00 tot 16.00 uur.Deelnamekosten

€ 225,- (inclusief handleiding)Op locatie

Deze cursus is uitermate geschikt als teamcursus op locatie.
De kosten bedragen dan € 1500,-Meer informatie?

Wij beantwoorden uw vragen graag.
Bel ons op
023 - 760 03 13
Direct contact met cursusleider
André Doesburg:
06 - 454 41 083.


 

 

 

Enkele terugkerende reacties:
‘Dit zou iedereen op de PABO moeten leren’
‘Als je dit met het hele team doet ….’
‘Dit heb ik nog nooit ergens gehoord of gelezen’
‘Mooiste cursus die ik ooit heb gehad’
‘Eye-openers, en zo direct toepasbaar bij alles wat je doet’

 

 

Op deze dag leert u zes vaardigheden, namelijk het toepassen van de principes uit bovenstaand stroomdiagram bij het omgaan met leerlingen, ouders en collega’s. U leert ook hoe u het toepassen van deze principes in de dagelijkse praktijk kunt oefenen, zodat het steeds meer tot een gewoonte wordt.

 

Deze principes passen we niet van nature toe. Sterker nog, zo gauw we moeite met iets of iemand hebben, hebben we de neiging deze principes juist niet toe te passen en precies het omgekeerde te doen. En daar maken we het onszelf moeilijk mee. Én, daar is dus ook winst te behalen. Want het verschil tussen het juist niet of juist wel toe te passen van deze principes is enorm.
Het bepaalt zowel de kwaliteit van uw relatie met leerlingen, ouders en collega’s als het verloop van interacties met hen.

 

Weet u deze principes toe te passen, dan kunt u totaal open staan voor wat leerlingen, ouders en collega’s te zeggen hebben, zonder geraakt te worden.
Dan weet u hoe u uw gedachten en gevoelens positief kunt sturen. En hoe u bijna elk gesprek met leerlingen, ouders en collega’s op een respectvolle manier positief en doelgericht kunt sturen.
Hiervoor krijgt u communicatietechnieken aangereikt die, in al hun eenvoud, de meest geavanceerde communicatietechnieken van vandaag de dag zijn.

En dan blijken interacties merendeels wel soepel en bevredigend te verlopen. Ook met de agressieve ouder, de zeurende ouder, de onwillige collega, de tegendraadse leerling, de faalangstige of verlegen leerling, bij vechtpartijen op het schoolplein of een vergadering die dreigt te verzanden.

 

Het programma is opgebouwd uit onderstaande componenten

 

De cursus kent een afwisseling van presentaties en oefenen in kleine groepjes. Wat u leert, kunt u direct toepassen in de praktijk. Naast de instrumentele vaardigheden – die ook buiten de schoolcontext voor u van waarde zijn - levert de cursus u gegarandeerd een stuk persoonlijke ontwikkeling op. Kortom, een boeiende, vruchtbare dag voor iedereen.

 

Deze cursus is bijzonder geschikt als teamcursus.

 

Studiebelasting

12 uur, waarvan 5,5 contacturen.